Wat doen wij

Fotim heeft een Diasec® licentie voor gans België. Uw foto of drukwerk wordt met de beeldzijde gemonteerd tegen een anti-UV, blinkend of gesatineerde plexi. Op deze wijze is het beeld beschermd tegen vervuiling en vroegtijdige verkleuring. 

Het kleurcontrast wordt benadrukt en uw origineel document krijgt een nieuwe diepte.  Fijne details komen beter tot hun recht, vooral in de donkere partijen.

Uw foto of document krijgt een extra bescherming op de rugzijde.  Zo kunnen we gebruik maken van een tweede plexi (rugzijde) om met twee gelijke lagen te werken of een dibond® plaat indien gewenst. 

Als extra kunnen we hem tevens inlijsten in een op maat gemaakte baklijst naar keuze. 

Ook voor lichtkasten wordt de transparant achter een plexi of op een opaalplexi gemonteerd om de vlakheid te garanderen.

 

Opkleven

Afhankelijk van het formaat adviseren wij U graag de ideale montage passend binnen uw budget.  Dit kan gaan van opkleven op PVC 1 mm. indien ze verder ingelijst worden tot opkleven op Dibond®  4mm. voor grote panelen tot 200/300 cm.

Voor montages die op zich gepresenteerd worden gaat onze voorkeur uit naar een ondergrond die mooi strak blijft zoals aluminium of op Dibond®.  Bij een PVC (Forex) is  er altijd de mogelijkheid dat bij temperatuurverschillen de panelen kromtrekken.  Het is uiteraard belangrijk hoe lang ze worden gepresenteerd en onder welke condities.

Ook voor tijdelijke presentaties zijn er mogelijkheden als hardschuim (Kadapack®).

Indien soortgelijke lichtgewicht presentaties bedoeld zijn voor een langdurig gebruik kunnen wij een geschuimde Polystyreen plaat aanbieden (Stadur®).

 

Plastificeren

Door het plastificeren van uw werk verhoog je de kleurechtheid van het document behoorlijk !  De schadelijke UV straling wordt immers afgeblokt (UVA-en UVB straling) en tevens heb je een optimale bescherming (krassen, vingerafdrukken, …).
Afhankelijk van het project en de beoogde uitstraling adviseren wij graag de ideale plastificeerfolie.  Dit gaat normaal van 70µm satijn PVC, 125µm Floor graphic PVC, tot 60µm hoogglans Polyester finish voor formaten tot 150 cm. breedte.  Indien breder kunnen we plastificeren tot 195 cm. met een matte PVC folie van 70µm. Ook encapsulating of waterproof ingekapseld tussen 2 krasbestendige polyesterfilms van 110µm. kan tot 100 cm.
Uw foto wordt afwasbaar en bestand tegen een groot aantal reinigingsmiddelen en oplosmiddelen.
 
 

Advies medium en labo

Wij adviseren in de keuze van het materiaal en van het meest geschikte labo. Gezien wij de montages doen voor een groot gedeelte van de Belgische labo’s hebben wij ook bij hen goede condities en kunnen wij voor U ook de afdrukken verzorgen aan erg voordelige prijzen.
De materiaalkeuze wordt bepaald door het budget, de levensduur, de toepassingsvorm en het aangeleverde materiaal.
Onze jarenlange ervaring door samenwerking met diverse labo's stellen wij u ter beschikking. Afhankelijk van de gekozen techniek (inkjet, Lambda prints, ...) selecteren wij voor u het meest geschikte labo.
 
 

Inkaderen op maat

 

 

 

Maten en gewichten.

Het maximum formaat van de montage is afhankelijk van het gekozen medium.

®   (PVC) Wit 1 mm. kan tot 120/250 cm.

®   (PVC) Wit  3 - 5 - 8 - 10 mm. kan tot 200/300 cm.

®  (PVC) Zwart  3 - 5 -8 -10 mm. kan tot 150/300 cm.

Geannodiseerde Aluminium  1  mm.2,7 kg/m² kan tot 149/299 cm.

Geannodiseerde Aluminium  2 mm. 4,5 kg/m² kan tot 149/299 cm.

  2 mm. 2,90 kg/m²  kan tot 200/300 cm.

  3 mm. 3,80 kg/m²  kan tot 200/300 cm.

  4 mm. 4,75 kg/m²  kan tot 200/300 cm.

   10 mm. lichtgewicht PVC schuim kan tot 150/300 cm.

  10 mm. lichtgewicht kan tot 150/300 cm.

 

Onderhoud

Voor het reinigen van uw diasec montages verdelen we een vluchtige reiniger die geen sporen nalaat.

 

 

Ophangsystemen

 

 

Tip!